fredag, august 25, 2006

En raskere Firefox - kutt ut alle unødvendigheter

Jeg kom over en Flikr.com-bloggpost som viste et bilde hvor Firefox slukte 1,5 GB minne (se bildet i fullstørrelse her). Denne posten utløste en diskusjon som førte med seg et par løsninger. Jeg skal i det følgende sitere dem.

Den første foreslo å legge inn en innstilling i Firefox' About:config, og slik få Firefox til å restarte minnet til et lavere nivå når du minimerer nettleseren. Deretter vil den sakte men sikkert vandre oppover i minneforbruk, men den vil i allefall redusere forbruket i mellomtiden.


"here is the best known way to overcome the memory problem for firefox...

1. Open Firefox and go to the Address Bar. Type in about:config and then press Enter.

2. Right Click in the page and select New -> Boolean.

3. In the box that pops up enter config.trim_on_minimize. Press Enter.

4. Now select True and then press Enter.

5. Restart Firefox.

I've had this little fix on my computer for a while, what happens is each time you minimize the browser, it restarts the memory usage down to about 4,000 k. will work if your sittin at 20,000 k, or 400,00 k. It will steadily go back up once restored, but can really make a difference if your unable to close your browser a few times a day like myself."


Den andre metoden går ut på å fjerne enkelte utvidelser som visstnok skal forårsake endel minnelekkasje. Samt å bruke innstillinger i about:config til å redusere minnebruken.

"My stats. Have been running firefox for 2.5 weeks without restart, memory
consumed today 70.4 Megs. Total Extensions=16. Last time i restarted windows 3.5
months ago (cause: power loss)

Notable memory saving tips that helped were:

a) Ditching Adblock and using Adblock plus.
b) Dropping greasemonkey (thats a memory monkey)
c) Ditch IEView (use Open with IE shortcut extension instead)
d) The about:config hacks (like the one by jasond315 above)
e) Keep your cache low
f) History=0
g) Use Del.icio.us browser buttons
instead of the extension."

Jeg har selv ikke forsøkt disse løsningene, men jeg skal forsøke i den nærmeste tiden. skal heller komme tilbake med en oppdatering. Det er også viktig å få med seg at disse høye forbrukene av minne vanligvis oppstår når man har på PCen i lang tid, med Firefox oppe. Lang tid kan være uker og til og med, som i siste løsning, flere måneder. Det er vanlig at programmer kan kjøre mindre effektivt over lengre tid, akkurat som en PC heller ikke kjører optimalt ved lengre tids kjøring. En omstart kan uansett være en god ide i mange tilfeller.

Ingen kommentarer: